19 mei 2017

't Wanneken in Oetingen – het kleine lokaal naast de zaal Elckerlyc – was de geschikte plaats voor de voorstelling van een boek over oud-champetter Lucien Persoons. Schrijver van dat boek, Roger Poelaert haalde een aantal redenen aan waarom dat zo was: het was het klaslokaal geweest van de eerste of tweede kleuterklas van de Oetingse school, de naam verwees naar een café waar Lucien kind aan huis was geweest, de foto's van baron en barones Kervijn en Delvaux hangen hier omhoog, het is gelegen naast het vroegere 'Boijtes' en dan hing er nog een tekening van de kerk van Oetingen omhoog, getekend door Leon Persoons! Symbolischer kon het dus niet...

Voor een goedgevuld zaaltje vertelde auteur Roger Poelaert honderduit over zijn boek: hoe hij ertoe gekomen was, de stambomen van de families Van Hassel en Persoons, het jonge leven van Lucien, maar ook zijn Korea-avontuur en tenslotte het feit dat hij champetter werd en huwde met Elise Liekens. Zijn betoog was doorspekt met allerlei interessante weetjes en anekdootjes en het opgekomen publiek hing aan zijn lippen. Moderator en presentator Jean-Paul De Loecker diende niet veel vragen te stellen; alles kwam er heel vlot uit.

Het leuke was dat de 'echte' Oetingenaars Roger hier en daar hielpen met een naam van een Oetingenaar uit het boek, wanneer die niet direct kwam. De sfeer was dus uitstekend en ook Lies (Liekens), de echtgenote van Lucien, genoot duidelijk van het gebeuren: een terugdenken aan haar man Lucien.

Naast de powerpoint met beelden van Lucien zijn leven, was er ook een kleine tentoonstelling met oude vergrote foto's op panelen, maar ook lagen er een aantal voorwerpen in een drietal vitrines in de ingang: medailles, het dagboekje uit Korea, enz... Zijn champetterkostuum op een pop was iets dat onmiddellijk de aandacht trok bij het binnenkomen! Dank hiervoor aan Lucien, Elise en Lieve.

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 27.664.563
  • Aantal bestanden: 1.466.573
  • Ontsloten informatie: 619.019 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.290.488

Zoeken

Back to Top