3 november 2017

Dit jaar was het de 20ste editie van de jaarlijkse quiz, een jubileumeditie dus. De opkomst was, zoals altijd al de laatste jaren, opnieuw uitstekend: met 33 ploegen zat de zaal zo goed als vol. Misschien lag de datum wat moeilijk voor sommige mensen: midden in een vakantieweek en dus mogelijk weg op ... vakantie. Maar het was nog druk genoeg, zeker voor de jury en de opdien(st)ers.

We kregen de traditionele 10 vragenreeksen, met allerlei onderwerpen, de 2 speciale reeksen en de 2 proevertjes. Ook de jokers waren van de partij en dat alles was ok. Maar hier en daar lieten we wat steken vallen: met verwisseling van proevertjes, te vroeg tonen van de uitslag en ook wat discussieerbare antwoorden, waardoor bepaalde deelnemers toch niet zo gelukkig waren.

Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren, maar ja... Ook was de quiz toch wel wat te moeilijk voor vele mensen, getuige de resultaten, en daar moet ook opgelet worden voor een volgende editie. Het mag niet 'simpel' worden, maar het moet toch nog altijd doenbaar zijn. Dus we hebben wat werkpunten meegekregen voor een volgende editie volgend jaar en we gaan daar zeker rekening mee houden in onze nabespreking over deze quiz.

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 27.666.197
  • Aantal bestanden: 1.466.573
  • Ontsloten informatie: 619.019 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.290.488

Zoeken

Back to Top