12 november 2017

Ook een jubileumeditie: de 10de keer dat de stripbeurs plaatsvindt in Gooik. Niet echt heemkunde, zal je denken, en dat is gedeeltelijk waar, maar toch proberen we er telkens iets 'heemkundig' van te maken. Hoe, dat lees je zo meteen.

Eerst mogen we zeggen dat dit een zeer geslaagde editie was, de beste van allemaal, met meer dan 500 bezoekers, jong en oud. Echte liefhebbers van het medium strip, verzamelaars allerhande, en ook veel Gooikse nieuwsgierige bezoek(st)ers. Ook bij ons – en natuurlijk in de streek- zitten er echte stripfanaten. Dank voor die enorme opkomst.

Er waren dus de oude(re) en nieuwe strips, er waren de tekenaars van bekende reeksen (met Jan Bosschaert als grote klapper!), maar er was natuurlijk ook de voorstelling van onze eerste Gooikse strip! Een unieke gebeurtenis, waar heel veel inspanning aan voorafgegaan is, en dan vooral van die straffe 'Gooikse' striptekenaars. Ze hebben het toch maar gedaan! Dus, met veel dank aan: Lars Lambrecht, Maarten De Saeger, Emiel De Bolle en buitenbeentje Dirk Van der Auwera (Lierenaar, maar ontwerper van de affiches voor de laatste 4 stripbeurzen) voor hun fantastische prestatie. Zij hebben een jarenlange droom waargemaakt: een strip van Gooikenaars, over verhalen uit Gooik.

Zo heet de strip trouwens 'Verhalen uit Gooik' en we moeten zeker nog vermelden dat die verhalen jaren geleden al werden opgetekend door onze medewerker Frans Peetermans, in zijn boek 'Gooikse anekdootjes – Guuëkse iestourekes'. Een schitterende basis dus voor de verhalen 'Meke Klok', 'De Kapellekesbaan', 'De heks van Terlo' en 'De nieuwe wagen'. 4 verschillende verhalen in 4 verschillende stijlen: dit maakt de strip zo bijzonder. En we hebben er bewust deel 1 bijgezet, in de hoop dat we ook deel 2 kunnen uitbrengen, en misschien nog andere delen... Wie weet?

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 27.664.573
  • Aantal bestanden: 1.466.573
  • Ontsloten informatie: 619.019 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.290.488

Zoeken

Back to Top