Juli - augustus 2021

De jeugd, dat is specifiek de kinderen tussen 6 en 12, en die zijn toch in grote getale afgekomen, samen met hun ouders natuurlijk, naar onze zoektocht vanaf 1 juli t.e.m. eind augustus. Het was een tocht(je) van ongeveer een 4-tal kilometers rond het centrum van Gooik, met als vertrek- en aankomstplaats het volkscafé De Cam.

Onze lay-outer Johnny had een speciaal boekje uitgewerkt voor onze tocht, gebaseerd op het stramien van ‘Schatten van Vlieg’-Vlaanderen. Omdat bij ons de nadruk lag op het heemkundig aspect, waren de vragen natuurlijk in die richting. Onderweg waren genoeg items om vragen over te stellen: een kapelletje, een B&B in de Lindestraat, bomen, de Paddenbroek, een windmolen, een kerk en natuurlijk De Cam zelf als historisch gebouw. Bedoeling was dat de kinderen op het einde een woord konden vormen, dat met Gooik te maken had. Maar vooral ook dat zij – en hun ouders – nog wat bijleerden over de ‘geschiedenis’ van Gooik.

De samenwerking met Ann en Emelie van De Cam verliep heel vlot, want het was daar o.a. dat de kinderen hun formulier (boekje) konden ophalen en ingevuld terug brengen. En uiteraard was een ijsje daar nooit ver uit de buurt… Meer dan 100 formulieren werden opgehaald, waarvan er een goede 55 deelnemers hun prijs kwamen ophalen. Die prijs (of prijzen beter) zat ‘verborgen’ in de schatkist, die ook in het café stond. Daarin o.a. stickers, boekjes over de streek, kleurpotloden en een lollie!  We kregen dan ook een aantal foto’s doorgestuurd, die Ann genomen had van die deelnemertjes, naast een mooi aantal positieve reacties van kinderen en vooral ook van hun ouders, die beloofden volgend jaar zeker terug mee te doen! Voor herhaling vatbaar dus!

Dank aan medewerkers Els Van der Hoeven (voor de goede ideeën en het opmaken van de vragen, het klaarmaken van de hele tocht met wegwijzers en al), Tessa De Marie (bingo-pagina) en Johnny Van Bavegem (voor het opmaken en het dupliceren van het boekje).

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 27.673.077
  • Aantal bestanden: 1.466.573
  • Ontsloten informatie: 619.019 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.290.488

Zoeken

Back to Top