14 november 2021

Dit was wellicht een organisatie die op het nippertje kon georganiseerd worden! En gelukkig. We hadden er al een hele tijd naartoe gewerkt, deze 13de editie van onze intussen gekende stripbeurs. En het zou erg geweest zijn had die niet kunnen doorgaan. Maar het was toch nagelbijten tot het zo ver was en we groen licht kregen om de beurs te organiseren.

Met een affiche die opnieuw erg Gooiks getint was (de bibliotheek op de achtergrond) waren de Gooikenaars en bewoners van omliggende gemeenten al een tijdje op de hoogte van het event op zondag 14 november 2021. De klassieke verkoop van tweedehands- en nieuwe strips, en natuurlijk ook de aanwezigheid van een aantal Vlaamse striptekenaars waren troeven om de liefhebbers van strips naar buiten te lokken, naar de Schuur van de Cam, wel te verstaan, allemaal ‘gemaskerd’, dat was de voorwaarde!

In de voormiddag was er geen verschil met de vorige edities: heel veel volk dat al kwam opdagen vanaf halftien ’s morgens, en dat bleef zo tot de middag. Daarna viel het wat stil, en we vrezen dat dit toch wel te maken had met de corona-toestand in ons land. Die was ineens weer verslechterd, en wellicht heeft dat toch wel een aantal mensen afgeschrikt. Begrijpelijk, in zekere zin, zeker en vast. Maar het was natuurlijk wat spijtig voor onze standhouders, die anders een massa volk zien afkomen op hun strips, en er nu af en toe wat werkloos bij zaten. Maar over heel de dag gezien waren ze zeker tevreden.

De striptekenaars lokten heel veel volk, en ze hebben dan ook een hele dag nijverig gewerkt: dat betekent getekend in hun strips. Erwin Sels, Ingrid De Vuyst, Dirk Van der Auwera (onze huistekenaar), Patrick Van Oppen, Steve Van Bael, Thomas Du Caju, Jessica Raes en Ivan Adriaenssens toverden weer prachtige tekeningen uit hun pen, voor jong en oud.

Die laatste zorgde trouwens voor een vervolg op zijn uitgave in 2019. Toen bracht hij het boek over Pieter Breugel van Jef Nys, speciaal voor Gooik uit in een gekleurde versie. Met veel succes! Nu was het de beurt aan de strip ‘Berten Rodenbach’, eveneens van Jef Nys, om in kleuren te verschijnen, en dit op vraag van de brouwerij Rodenbach van Roeselare. Het werd opnieuw een prachtige versie van deze klassieker van de Vlaamse stripgrootmeester. Iets om aan te schaffen!

Een toch wel geslaagde editie van onze stripbeurs dus. Met dank aan onze standhouders (verkopers van oude(re) en nieuwe strips), aan onze tekenaars – die het beste van zichzelf gaven – en aan onze medewerkers. Zonder hulp van iedereen zou het niet lukken om deze activiteit op poten te zetten.

Op naar de 14de editie in 2022, hopelijk zonder mondmaskers, gewoon zoals ervoor! Ergens in het midden van november volgend jaar…

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 32.655.396
  • Aantal bestanden: 1.469.030
  • Ontsloten informatie: 628.924 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.109.519

Zoeken

Back to Top