Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis
  Johnny Van Bavegem
  242
  97890823785265
  D/2021/4794/2
  Archief HKK @ De Cam
  -
  2021
  BOEK47
  
  Boek47.pdf

Inhoud

Beschrijving

Eindelijk, na zoveel jaren is dit boek over de iconografie van de Sint-Niklaaskerk er gekomen. Het lag al bijna acht jaar in de schuif te wachten tot het juiste moment… en ineens was het er. Het besef kwam er omdat we stilaan naar een tijd gaan waarin kerken niet meer uitsluitend voor erediensten zullen gebruikt worden, maar voor mogelijk veel andere ‘culturele’ activiteiten. We wilden die unieke kerkschatten, die stilaan maar zeker op de achtergrond verdwijnen, op beeld bewaren. En er is geen beter middel om dat te doen dan door er een boek van te maken, om dat aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. Veel trouwe bezoekers van de kerk zijn er niet meer, maar men is toch nog altijd fier op de historische waarde van dit gebouw en zijn bezittingen. De kerk staat nog altijd in het centrum van het dorp…

Dit boek nodigt uit om te kijken naar al die foto’s, om te doorbladeren en ook om de informatie bij die beelden te lezen. Auteur – en fotograaf - Serge Moonens voert je doorheen de parochiekerk van Gooik alsof je er zelf middenin staat. Met zijn knappe foto’s krijg je een heel goede indruk van wat er zich allemaal in deze kerk bevindt. Van kleine wierookvaatjes tot schitterende glasramen, van prachtige monstransen tot grote heiligenbeelden, van biechtstoelen, kruisen en kruiswegen: alles werd vastgelegd en kan tot in de details bekeken worden. Om al die beelden en voorwerpen nog beter te laten uitkomen, kozen we voor een formaat ‘in de hoogte’. Hierdoor wordt het nog beter zichtbaar dat we ons in een kerk bevinden.

Onze Sint-Niklaaskerk is nog steeds een mooie, ietwat aparte kerk. Dat kan je ondervinden als je dit boek bekeken en gelezen hebt. Neem rustig de tijd en geniet van de mooie beelden!

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 37.804.107
  • Aantal bestanden: 1.475.799
  • Ontsloten informatie: 672.932 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 14.991.097

Zoeken

Back to Top