23 april 2017

Dit jaar toch wel een speciale Erfgoeddag, want de voorstelling ging door in het Woon- en Zorgcentrum Eyckenborch in de Bronnenweg 4 in Gooik-Centrum. Met het thema 'Zorg' was het natuurlijk bijna vanzelfsprekend dat het daar moest doorgaan. En het mag gezegd worden dat het een goede voorstelling was, met heel veel positieve reacties van iedereen.

Wat voorafging: 12 mensen (bewoners/bewoonsters) werden geïnterviewd in de afgelopen weken en hun leven werd op twee manieren voorgesteld: ten eerste door een grote affiche te maken met een twee à drietal foto's en wat tekst over elk van die 12 mensen. Ten tweede hadden we ook 12 powerpoints gemaakt met meer foto's van iedere persoon afzonderlijk, met ook hier wat uitleg erbij.

Die twee dingen (de grote affiches en de powerpointvoorstelling) toonden we dan op zondag aan het publiek: de 12 bewoners én hun familie en vrienden en andere geïnteresseerden. Tussendoor waren er ook nog een aantal interviews met mensen die nog iets wilden zeggen. Burgemeester Michel Doomst zorgde voor een muzikaal intermezzo, met een medley van Vlaamse klassiekers (Daar bij die molen, Op de purperen hei, enz.) zichzelf begeleidend op zijn accordeon. Dat is allemaal heel goed meegevallen, met zoals gezegd goede reacties en soms zelfs sterke emoties van familie en bewoners.

Onze mensen van de Kring die de interviews deden in de weken vóór de Erfgoeddag waren: Steven Sonck en Deborah De Deyn, Frans Peetermans, Johan Thollembeek, Els Van der Hoeven en Jean-Paul De Loecker. Ieder van hen kreeg zo'n 3 à 4-tal personen om te interviewen en zijn/haar verhaal op te schrijven en te verwerken in een tekst. Heel wat werk, maar al bij al een mooi resultaat. Onder de geïnterviewden ook René Pauwels, de laatst levende Oud-strijder van Wereldoorlog 2 in Gooik.

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 27.673.825
  • Aantal bestanden: 1.466.573
  • Ontsloten informatie: 619.019 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.290.488

Zoeken

Back to Top