Familiekunde
  Johnny Van Bavegem
  184
  9789082785203
  Archief HKK @ De Cam
  -
  2018
  FAMILIE003
  familie003.pdf

Beschrijving

Een boek kan soms heel toevallig ontstaan en dit was hier het geval. Alles begon met een foto, een krantenknipsel, een familiefeest en een boek. Miel Van Der Kelen en zijn vrouw Simone (uit de Lindestraat) en Anna Van Der Kelen (uit de Dorpsstraat) wilden nog wat meer weten over hun familie. Zij gaven de aanzet en zo begon de zoektocht in parochie- en gemeenteregisters door Serge Moonens.

Wat vind je allemaal in dit boek? Dat de verre voorvader (Gilles Van Der Kelen) geboren werd in 1410. Dat het woelige tijden waren waarin de vele voorouders leefden vóór de twintigste eeuw. Dat het hier een meiseniersfamilie betreft. Dat er werd toegespitst op twee voorvaders - Octave en Isidoor Van Der Kelen - en dat vooral die nakomelingen daarvan onder de loep worden genomen. Dat de familie uit Zwartschaap toch wel een speciale familie is met 12 kinderen, waarvan er op dit ogenblik nog elf in leven zijn.

Die ‘Zwartschaap-groep’ werd dan ook ietwat uitgebreider beschreven: eerst algemeen, daarna meer specifiek door Veerle. Dat laatste zou een stukje kunnen geweest zijn uit ons ander boek ‘Ze kwamen vanzelf’. Met het deel uit dit boek ontbreken ze niet meer in de reeks van kroostrijke gezinnen uit de streek. Als je dit boek leest, keer je terug in de tijd, heel ver weg, maar ook recenter. Dat is wellicht het bijzondere aan dit werk: de combinatie van geschiedenis en familieverhalen. Het ene sluit het andere niet uit!

DOORZOEK ONS GELUIDSARCHIEF

Met 690 liedjesteksten en -boeken

GELUIDSARCHIEF

LIEDJESBOEKEN

DOORZOEK ONS QUIZARCHIEF

Met bijna 2.000 quizvragen en antwoorden

QUIZVRAGEN

QUIZUITSLAGEN

Nog geen lid van onze Kring?

Lid van de Heemkundige Kring worden kan je voor slechts € 25,00

 

IK WIL NU LID WORDEN

 PERSBOEK 2023 is klaar!

Heb je graag een persboek met hierin alle persartikels over Gooik?

Dat kan voor slechts € 20,00 (lid)

IK BESTEL NU EEN PERSBOEK

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 45.604.370
  • Aantal bestanden: 1.524.054
  • Ontsloten informatie: 758.178 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 13.378.791

Zoeken

Back to Top