Omhoog

Familiekunde

Onze Heemkundige Kring van Gooik startte met een nieuwe reeks uitgaven. Na de succesvolle "Bijdragen tot de Gooikse geschiedenis" is er nu de "Gooikse familiekunde". Het is de bedoeling dat mensen die hun familiestamboom willen schrijven en uitgeven, hiervoor kunnen rekenen op onze hulp. Als Heemkundige Kring geven we de nodige logistieke steun om van uw familieverhaal een mooie uitgave te maken.

Tevens startten we met een genealogische gecentraliseerde gegevensbank. Het is nl. zo dat veel van wat je zoekt, al door anderen werd opgezocht en gevonden. Laat ons beginnen met een vaststelling: een kwartierstaat is een stamboom van al je voorouders, eigenlijk een piramide op zijn kop. De punt van die piramide ben jij en de basis van de piramide zijn je verste voorouders. Je krijgt daardoor de indruk dat er vroeger ontzettend veel mensen geleefd hebben. Niets is minder waar, want door onze jarenlange ervaring hebben we al kunnen merken, dat er veel meer kwartierverlies optreedt dan er wordt vermoed. Vandaag leven er ontzettend veel mensen.
Precies omdat we ervan overtuigd zijn dat ontzettend veel mensen vandaag afstammen van ontzettend weinig mensen uit de jaren 1600, zijn we begonnen met het verzamelen van allerlei oude en nieuwe stambomen, die dan gekoppeld worden aan onze bestanden. Oude stambomen, die maar in één exemplaar meer beschikbaar zijn, en nieuwe stambomen worden gekopieerd. Alle verzamelde papieren stambomen worden gedeponeerd in de bibliotheek van de Heemkundige Kring van Gooik. Die stambomen kunnen door elke bezoeker worden geraadpleegd.
Het is de bedoeling om stambomen en kwartierstaten in gebruiksvriendelijke computerprogramma's in te tikken. We zoeken daarvoor ook een aantal vrijwilligers. We hopen dat er onder onze lezers mensen zijn die oude of nieuwe stambomen bij familieleden of buren weten zitten en ons willen helpen bij ons project. Geef ons een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Anderzijds willen we ook mensen leren kennen, die al hun kwartierstaat of stamboom ingetikt hebben. Van hen hadden we graag een gedcom-bestand.
Een digitale stamboomdatabank met 100.000 personen bij u thuis? Het kan deze week nog, dankzij het gratis gedcom-project onder leiding van Johnny Van Bavegem. Deze gratis gegevensbank zal het stamboomonderzoek naar uw voorouders in een stroomversnelling brengen. Wij gebruiken softwareprogramma's die u toelaten binnen enkele seconden gedcoms te bekijken met de genviewer. Op die manier vindt u razendsnel gegevens over gemeenschappelijke personen met voorouders en afstammelingen.

Auteur: Johnny Van Bavegem

 Populair

Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windowsprogramma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op een overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.

 Populair

Deze versie 6 van Aldfaer gebruikt nu de Smart Matching en Record Matching van MyHeritage om overeenkomsten (matches) te vinden tussen de informatie die MyHeritage bewaart en de gegevens in uw Aldfaer-stamboom. De informatie van MyHeritage bestaat zowel uit stamboomgegevens als historische gegevens.

Wat is Smart Matching?
Smart Matching vergelijkt de gegevens in uw stamboom met de gegevens van de stambomen op MyHeritage. Als er matches zijn gevonden, worden deze zichtbaar in Aldfaer. U kunt de matches op elk gewenst moment bekijken, bevestigen of afwijzen. Smart Matching helpt u om nieuwe of aanvullende informatie te vinden die van belang kan zijn bij uw stamboomonderzoek. Smart Matching helpt u misschien zelfs om contact te krijgen met verre familieleden die dezelfde personen onderzoeken als u.

Wat is Record Matching?
Record Matching vergelijkt de gegevens in uw stamboom met de historische gegevens op MyHeritage. De verzameling historische gegevens bestaat uit een groeiende collectie van miljarden records. Met Record Matching kunt u tijd besparen bij uw onderzoek en het stelt u in staat om boeiende ontdekkingen te doen via geboortedocumenten, volkstellingsregisters, krantenartikelen en veel meer.

Hoe werkt het?
Als de opties voor Smart Matching en Record Matching in Aldfaer zijn ingeschakeld, wordt er periodiek informatie uit uw stamboom naar MyHeritage gestuurd. Dit gebeurt automatisch op de achtergrond. U kunt ondertussen ongestoord doorwerken. De informatie die Aldfaer naar MyHeritage stuurt bevat namen, data en plaatsen van de persoon in het hoofdvenster en die van zijn of haar naaste verwanten. MyHeritage gebruikt deze gegevens om buitengewoon nauwkeurige Smart Matches en Record Matches te bepalen voor de personen.

De privacy van uw gegevens blijft gewaarborgd!
Uiteraard wilt u uw gegevens niet ongevraagd met anderen delen. Dat gebeurt ook niet. De informatie die door Aldfaer is verstuurd wordt niet door MyHeritage bewaard. Zodra de overeenkomsten (matches) zijn bepaald, wordt de informatie uit Aldfaer automatisch door MyHeritage verwijderd. Aldfaer-gebruikers ontvangen Smart Matchesâ„¢ uit de stambomen van MyHeritage-gebruikers, maar het omgekeerde is dus niet het geval: MyHeritage-gebruikers kunnen geen gegevens uit stambomen van Aldfaer-gebruikers ontvangen.

  • Toestand op 31 januari 2016.
  • Verwijderde graven vanaf 2010.

Programma met een eeuwigdurende kalender en geschikt om omrekeningen uit te voeren tussen verschillende kalenders.

Download de Family Tree Builder, de genealogische software, ontwikkeld door MyHeritage, waarmee u uw stamboom kunt maken. Deze software is niet alleen volledig gratis, zonder advertenties of spyware, maar is ook een van de beste genealogische programma's die u kunt vinden. Het werkt met originele, gebruiksvriendelijke pagina's waarmee u uw stamboom visueel kunt doen groeien. De software werkt in 36 talen en geeft u de mogelijkheid om uw stamboom in verscheidene talen op te stellen en af te drukken. Breng uw stamboom tot leven met foto's en documenten en gebruik onze baanbrekende technologie voor gezichtsherkenning om uw foto's te annoteren en de identiteit te ontdekken van mensen op oude familiefoto's die u niet herkent. Met enkele klikken publiceert u uw stamboom op het internet, op uw eigen familiesite, en kunt u hem delen met familie en vrienden!

Family Tree Builder is de software waarop miljoen mensen ter wereld vertrouwen bij het bouwen van hun stamboom. De nieuwe versie 6.0 die vandaag op de markt gebracht is, voegt belangrijke nieuwe functies en verbeteringen toe.

Automatisch onderzoek in Historische records: Family Tree Builder zoekt automatisch naar informatie in World Vital Records - een enorme database die vorige maand in het bezit van MyHeritage.com is gekomen. Met miljarden records betreffende geboorte, huwelijk, overlijden, volkstellingen, plus kranten, jaarboeken en andere historische inhoud, wachten u en bijna alle andere gebruikers spannende ontdekkingen. Family Tree Builder 6.0 vindt automatisch records wanneer u informatie toevoegt of wijzigt over mensen in uw stamboom. Als records gevonden worden, verschijnt een pictogram of knop in de persoonskaart in het Stamboom Scherm; klik op het pictogram of de knop om de werkelijke resultaten op onze website te bekijken. U heeft hiervoor een apart WorldVitalRecords abonnement nodig, maar u kunt gratis records bekijken tijdens de gratis testperiode, of gebruikmaken van de enorme kortingen op World Vital Records abonnementen die exclusief aan MyHeritage gebruikers worden verleend.

Verbeterde Familiesite Integratie: Handige naadloze integratie met uw familiesite op MyHeritage.com. De functies hieronder zijn hierop gebaseerd.

Familie Statistieken: MyHeritage.com analyseert uw stamboom en produceert 45 mooie en verhelderende statistieken zoals de gemiddelde levensduur en de meest voorkomende namen in uw familie. U zult ook allerlei unieke statistieken ontdekken die u nergens anders kunt verkrijgen. Het is allemaal gratis.

Profiel pagina's: Bekijk alle informatie over een persoon in een plaats, met foto's, naaste familieleden, evenementen, vermeldingen en nog veel meer. Wanneer u een profiel bekijkt, kunt u dubbelklikken aan de zijkant van elke persoon in de lijst, om het profiel van die persoon direct te bekijken.

Familie Tijdlijn: Bekijk uw familie evenementen, foto's en video's in een aantrekkelijke tijdlijn die leuk is om te gebruiken. Al uw evenementen, foto's en video's die een datum bevatten, zullen op de tijdlijn verschijnen! Zoom in van een eeuw naar een enkele dag. Deze speciale tijdlijn is ook in staat om de uw familiegeschiedenis met historische gebeurtenissen te vergelijken. De Tijdlijn ziet er het beste uit in Premium en PremiumPlus familiesites.

Familie Tijdboek: Het Tijdboek is een digitaal album met familiefoto's, met daarin de automatisch gegenereerde biografieën van directe verwanten. Intelligente technologie is in staat om een prachtig boek te maken dat eruit ziet alsof het met nauwkeurige, handmatige inspanning samengesteld en opgemaakt is. Het Tijdboek ziet er het beste uit in PremiumPlus familiesites.

Familie Gebeurtenissen: Uw familiesite is de beste plaats om gebeurtenissen binnen uw familie bij te houden.
Bekijk alle aanstaande familiegebeurtenissen in een lijst of een maandelijks overzicht. Mis nooit meer een belangrijke familie verjaardag of jubileum.

Family Memoriespel: Dit unieke, gratis online spel maakt automatisch prachtige, gepersonaliseerde fotospeelkaarten van directe familieleden en voorouders, op basis van uw stamboom. Net als de spelregels die gelden bij een gewoon memoriespel, kunnen gebruikers een competitie spelen met elkaar, of tegen de klok. Door jong en oud gespeeld, dit spel is ideaal om de jonge generatie iets bij te brengen over hun voorouders en ze kennis te laten maken met de fascinerende hobby die genealogie heet.

Wij hebben meer dan een jaar hard gewerkt aan het verbeteren van Family Tree Builder om het vastleggen en delen van uw familiegeschiedenis nog makkelijker te maken. Wij hebben de tijd genomen om er zeker van te zijn dat deze release zo solide mogelijk is en hebben daarmee met succes een twee maanden durende betaprogramma afgesloten met enkele van onze 'power users'.

Enthousiaste terugkoppeling van de eerste gebruikers van versie 7.0 toont dat dit de beste versie is die wij ooit hebben uitgebracht. De nieuwe versie synchroniseert uw familiegeschiedenis tweezijdig tussen uw computer en uw familiesite op MyHeritage, alsmede smartphones en tablets en opent nieuwe wegen voor het ontdekken van familieleden en historische gegevens met onze geavanceerde matchingtechnologieën. Dit betekent dat u nu uw stamboom niet alleen veilig kunt benaderen via uw huiscomputer, maar ook via uw online familiesite, smartphone of tablet en uw stamboom zelfs kunt aanvullen met gegevens en foto's wanneer en waar u ook bent. Alle toevoegingen en wijzigingen die u maakt zullen weer gesynchroniseerd worden met de Family Tree Builder op uw computer.

Family Tree Builder, gebruikt door miljoenen mensen wereldwijd, helpt u om uw familiegeschiedenis te onderzoeken, uw stamboom te bouwen en foto's, historische gegevens toe te voegen en nog veel meer.

 Populair

GenMatcher vergelijkt snel twee genealogische bestanden en zoekt naar duplicaten. Deze demoversie is identiek aan de volledige betalende versie, maar toont max. 4 verschillen. Printen of bewaren van de rapporten is eveneens uitgeschakeld.
De volledige versie kan worden gedownload vanaf: www.mudcreeksoftware.com/genmatcher.htm en kost $ 19,95.

 
 

Uitgebreide statistieken

  • Aantal paginahits: 30.334.116
  • Aantal bestanden: 1.466.713
  • Ontsloten informatie: 619.614 Mbyte
  • Aantal databankvelden: 11.075.625

Zoeken

Back to Top